China Construction Bank bereidt Bitcoin onverwachts voor op een obligatie van $ 3 miljard

China Construction Bank bereidt Bitcoin onverwachts voor op een obligatie van $ 3 miljard

China Construction Bank , ’s werelds op een na grootste bank qua activa, heeft een meerfasig plan aangekondigd om $ 3 miljard op te halen uit de verkoop van obligaties die kunnen worden gekocht met Bitcoin en Amerikaanse dollars.

De grondstof (virtuele valuta, zoals Bitcoin, worden bepaald als grondstof onder de Commodity Exchange Act of CEA), is onlangs gestegen naar meer dan $ 16.000 per Bitcoin – een piek die de stijgende vraag uit China hielp bereiken

Vorige week kondigde China Construction Bank aan dat $ 58 miljoen aan digitale certificaten beschikbaar zal zijn voor openbare inschrijving op de Fusang Exchange, een in Maleisië gevestigde beurs die de handel in cryptocurrencies mogelijk maakt. Fusang heeft de notering tot nader order uitgesteld, omdat op verzoek van de uitgever Longbond Ltd. Het Labuan-filiaal van China Construction Bank kon niet worden bereikt voor commentaar.

Uitrollen van de digitale yuan

China blijft Bitcoin en andere cryptocurrencies streng reguleren, zelfs nu het begint met de uitrol van zijn langverwachte digitale yuan. Andere landen overwegen ook de mogelijkheid om hun eigen digitale valuta van de centrale bank te lanceren.

De lijst met regeringen die hun plannen hebben aangekondigd, is het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Noorwegen, Zweden, Denemarken, Spanje, Nederland, Litouwen, Duitsland, Israël, Iran, Japan, Thailand, Singapore, India, Canada, Zuid-Afrika. , Australië, Nieuw-Zeeland, Uruguay, Marshalleilanden en de Bahama’s.